Folosesti ulei de rapita? Renunta la el urgent! Te distruge!

Probabil ca ai auzit deja ca uleiul de rapita este sanatos, chiar mai sanatos decat uleiul de masline. Mii de persoane il folosesc deja la gatit. In plus, este folosit in diverse alimente, precum margarina si alimente procesate. Iata de ce sa-l eviti.

1. Insecticidele iti fac rau - Fermierii din intreaga lume folosesc insecticide pentru a apara culturile de rapita. Ceea ce trebuie sa stii ca uleiul de rapita este un pesticid bun in sine, stand la baza mai multor pesticide despre care se crede ca nu contin chimicale.

2. Aproape tot uleiul de rapita este produs din recolte modificate genetic - Mai mult de 90% din recolta de rapita este modificata genetica, din dorinta fermierilor de a obtine din ce in ce mai multe recolte.

3. Uleiul de rapita este ulei hidrogenat - Toate uleiurile de gatit, altele decat cele "presate la rece" sau "extra virgin", sunt rafinate. Acest proces include procese de albire si deodorizare, temperaturi ridicate si chimicale. Procesul de rafinare transforma uleiul intr-unul hidrogenat care contine acizii grasi de tip trans, cei care distrug sanatatea cardiovasculara.

loading...
Share Google+ Pinterest