Stim ca iti place sa consumi aceasta leguma si in stare cruda, insa daca o gatesti, ii maresti valoarea nutritionala cu pana la 40%. Afla despre ce este vorba.
Leguma asta este mult mai sanatoasa daca o gatesti! Uite cate beneficii are!
Daca vrei sa te bucuri la maximum de beneficiile morcovilor, ar trebui sa ii gatesti inainte de a-i manca.
Un consum regulat de morcovi care contin beta-caroten reduce riscul de glaucom si cataracta, imbunatateste vederea, ajuta in cazurile de miopie, in special la copiii mici.
Beta carotenul este eficient in alimentatie in cazurile de cancer, in special la cele de plamani, stomac, esofag, intestin subtire, uter si cervix. O cantitate suficienta de beta caroten reduce riscul de cancer la plamani si emfizem pulmonar la persoanele care fumeaza mult.
Alte beneficii ale morcovilor:
- reduc riscul de atac cerebral cu 40%
- protejeaza vederea
- stimuleaza digestia si functiile ficatului
- protejeaza de cancer
- ajuta in cazurile de diaree
- curata corpul
- imbunatatesc sanatatea inimii
- curata vasele de sange
- intareste imunitate
Morcovii sunt mult mai eficienti daca sunt gatiti.