Masina de spalat te poate imbolnavi grav. Sigur nu stiai asta

Un grup de mame din Australia a descoperit motivul pentru care masinile de spalat emana un miros toxic, care ajunge chiar si in hainele pe care le spala

Sub cauciucul care acopera gura masinii de spalat se ascunde mucegai negru, extrem de periculos pentru sanatate. Se poate curata cu otet, bicarbonat de sodiu sau inalbitor, insa ar putea sa nu dispara pentru totdeauna. 

O gospodina recomanda un ciclu complet de spalare la 90 de grade, o data pe luna, fara detergent sau haine, pentru a scapa de problema. 

Mucegaiul negru din cauciucul masinii de spalat elibereaza spori letali care pot duce la daune neurologice, declin pulmonar, scaderea sistemului imunitar, iritatii ale pielii si chiar moarte. Apare in zone umede si caldute, iar copiii, persoanele bolnave si persoanele in varsa sunt cele mai afectate. 

Simptomele expunerii la mucegaiul negru includ oboseala, dureri de cap, convulsii, tremur, schimbari de stare, confuzie, febra, iritatii oculare, stranut, iritatii, tuse, sangerari in plamani si chiar moarte.

Pentru a evita contaminarea, lasa intotdeauna usa masinii de spalat deschisa intre spalari si curata cauciucul dupa fiecare spalare.

loading...
Share Google+ Pinterest