Mituri pe care le cred oamenii despre pierderea in greutate - Ce zici de mancatul putin si des?

Din ce in ce mai multi oameni au probleme cu greutatea si isi gasesc raspunsurile cu privire la slabit in diferite reclame sau carti.

Insa adevarul nu este chiar cel de la televizor. Uite mai jos cateva mituri pe care le intalnesti la orice pas cand vine vorba de pierderea in greutate.

Lent si statornic – asa se castiga cursa

Pentru a deveni subtirel si sanatos ai nevoie sa pierzi lent greutate, corect? Ei bine, cateva studii recente au descoperi ca teoria cam sta in cap. Un studiu de 18 luni a descoperit ca oamenii care au pierdut rapid greutatea, s-au mentinut mai bine si au avut sanse mai mici de a reveni la vechea greutate. Obtinerea de rezultate rapide te mentine motiva si pe directia cea buna. Poti pierde din grasime rapid si in siguranta, combinand proteinele curate si fara grasimi cu grasimile sanatoase, legumele cu frunze si crucifere (familia verzei),sau prin strategii de detoxifiere si post .


Mancatul des sporeste metabolismul si te ajuta sa pierzi greutatea

De fiecare data cand mananci, iti ridici nivelul insulinei. Gustarile si mini-mesele mentin ridicat nivelul insulinei si incuiate usile arderii grasimilor. Pauza de mancat dintre mesele principale iti incurajeaza corpul sa ajunga la depozitele acelea de grasimi pentru a arde ce ai deja. In plus, pentru a fi cinstit, nu servesti gustari gen fructe sau spanac. Te repezi la pachetele de gustari de 100 de calorii si antreurile slabe caloric care adesea sunt pline de zahar si carbonati non-nutritivi, lasandu-te flamand la cateva ore dupa aceea. Cel mai bine este sa iti aranjezi mesele la cate patru sau sase ore. Adaugarea de fibre, grasimi si proteine meselor tale va ajuta pentru a te mentine satula mai mult timp. Hidratarea corpului intre mese este de asemenea foarte importanta.


 Lactatele degresate te mentin subtire

Blamarea grasimii din ultimii ani a dus la aparitia pe rafturile magazinelor a tot felul de produse lipsite de grasimi, indeosebi lactate: iaurt fara grasimi, inghetata fara grasimi, lapte fara grasimi etc. Majoritatea alimentelor lactate cu continut redus sau chiar fara grasimi contin adaugat zahar pentru a compensa gustul oribil. (Despre tine vorbesc, iaurtule fara grasime si cu bucati de fructe pe fundul cutiei!).

Orice cu moderatie

Acest cliseu ridicol refuza sa se opreasca! In timp, moderatia face oamenii supraponderali. Le da permisiunea de a manca lucruri pe care ei nu ar trebui sa le manance. Moderatia creeaza o panta alunecoasa, te pregateste pentru pofte, creeaza sau exacerbeaza intolerantele la alimente si esueaza in a da socoteala pentru deteriorarile potentiale pe termen lung pe care anumite alimente le pot determina. Sursa

 

loading...
Share Google+ Pinterest