Nu mai combina niciodata aceste produse de curatare. Te poti imbolnavi

Exista credinta gresita ca vei obtine rezultate mai bune daca amesteci mai multe produse de curatare. Adevarul este ca amestecul lor poate fi extrem de periculos, producand reactii chimice care iti pot afecta sanatatea.
 

Iata ce produse sa nu mai amesteci niciodata.

1. Inalbitor si alcool - Combinatia produce acid hidrocloric care deterioreaza sistemul nervos, plamanii, rinichii, ficatul, ochii si pielea. In plus, poate duce la moarte.

2. Inalbitor si amoniac - Combinatia produce gaze toxice care afecteaza sistemul respirator. In plus, poate produce explozii.

3. Inalbitor si otet - Combinatia produce gaze toxice care ard ochii si sistemul respirator.

4. Inalbitor si alte produse de curatare - Combinatiile produc gaz ce contine clor si o expunere minima poate duce la probleme oculare si respiratorii severe.

5. Bicarbonat de sodiu si otet - Otetul este acid si bicarbonatul este baza, asa ca in combinatie se neutralizeaza si se produc apa, deci o solutie nefolositoare. Daca le amesteci intr-un vas inchis, ai putea obtine o explozie.

6. Otet si peroxid de hidrogen - Combinatia lor intr-un vas produce acid peracetic care, in concentratii mari, irita si deterioreaza pielea, ochii, gatul, nasul si plamanii.

7. Produse de curatare de la branduri diferite - Aminteste-ti ca fiecare formula este unica, asa ca o combinatie intre ele poate duce la reactii chimice necunoscute.

loading...
Share Google+ Pinterest