Schimbari corporale minore care pot indica probleme uriase de sanatate!

Este greu sa urmaresti fiecare schimbare care are loc in corpul tau, insa exista cateva la cate trebuie sa fii foarte atenta pentru ca ar putea indica o problema uriasa de sanatate.

Un cos care nu se vindeca - Un cos care care nu se vindeca si care sangereaza mereu ar putea fi un semn de carcinom al celulelor bazale, cea mai comuna forma de cancer de piele.

Piele uscata care reapare - In timpul iernii este normal ca pielea sa fie mai uscata ca in restul in anului, insa daca acest semn nu dispare, ai putea avea eczena sau keratoza actinica, leziune precanceroasa. 

O linie rosie pe unghii - De obicei este o afectiune beningna si inseamna ca unghia se subtiaza, insa in unele cazuri ar putea indica psoriazis sau cresteri benigne, inclusiv lipom, fibrom sau negi.

O schimbare a pistruilor sau semnelor din nastere - Urmareste modificari ale simetriei, regularitatii, culorii, diametrului si evolutiei. Daca observi schimbari, ar putea fi cancer de piele.

Buze crapate - Sunt normale atunci cand este frig afara, insa daca se vindeca, ai putea avea o boala de piele precanceroasa ce poate duce la cancer al buzelor.

Sprancenle care se subtiaza - Ar putea fi un semn de hipotiroidism. 

Ingrosarea si intunecarea pielii in adanciturilor corpului - Acanthosis nigricans este o boala care provoaca aceste simptome. Mergi la medic urgent.

Herpes - Pacientii cu ulceratii mari sau leziuni care nu se vindeca in cateva saptamani trebuie sa mearga la medic pentru ca ar putea infectii sau boli autoimune.

Punctel albe pe unghii - De obicei nu sunt semne de ingrjorare, insa in unele cazuri pot indica boli de inima, boli de rinichi, boli de ficat sau deficiente de proteine si vitamine.

loading...
Share Google+ Pinterest