Uita pentru totdeauna de clor! Foloseste aceste alternative naturale si sigure!

Clorul este prezent in vietile noastre si tot mai multe persoane il folosesc la diverse treburi casnice. Cu toate acestea, trebuie sa stii ca are efecte secundare.

In combinatie cu anumite substante chimice, clorul poate produce gaze toxice. In plus, irita ochii, mucoasele si pielea. De aceea, iti recomandam sa il inlocuiesti cu aceste ingrediente naturale.

1. Otet - Iti albeste rufele la fel de bine ca otetul. Adauga o cana de otet distilat intr-un vas plin cu apa fiarta si lasa cateva minute. Adauga rufele si lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi, spala ca de obicei.

2. Bicarbonat de sodiu - Iti albeste dintii, spala vasele, curata cuptorul, te scapa de mirosul neplacut din casa. In plus, adaugat in timpul spalarii iti albeste si rufele. 

3. Suc de lamaie - Proprietatile lor acide sunt excelente pentru dezinfectarea blaturilor de bucatarie si a cosurilor de gunoi. Trebuie doar sa tai o lamaie in jumatate si sa freci zona pe care iti doresti sa o cureti.

4. Sapun de casa - Pentru curatarea bailor, a vaselor si cuptoarelor, dilueaza sapului in apa. Atunci cand il combini cu otet, bicarbonat sau borax, se transforma intr-un detergent de rufe excelent.

5. Borax - Atunci cand este amestecat cu detergentul obisnuit, ii creste eficacitatea si albeste rufele. Poti spala si vasul de toaleta cu el daca il combini cu otet alb.

loading...
Share Google+ Pinterest