Cinci obiceiuri care-ti distrug parul. Ce sa faci ca sa nu mai fie uscat si despicat la varfuri

Desi iti îngrijesti parul, folosesti in fiecare saptamana tratamente si masti speciale, insa cu toate acestea pare lipsit de stralucire. Acest lucru se intampla din cauza unor obiceiuri pe care le ai in viata de zi cu zi care iti afecteaza sanatatea parului.

 

Afla mai jos la ce trebuie sa renunti daca vrei sa ai un par frumos:

Folosesti uscatorul de par la temperatura ridicata

Unul dintre cele mai proaste obiceiuri de ingrijire a parului, dar si unul dintre cele mai frecvente este urcarea lui cu feonul setat la o temperatura foarte ridicata. Intr-adevar, economisesti timp astfel, pentru ca ti-l usucu mai repede, insa iti si distrugi firul de par. Temperatura prea ridicata a feonului duce la deshidratarea si la fragilizarea firelor de par, pentru ca usuca inclusiv uleiurile naturale benefice de pe scalp si par, care au menirea de a proteja podoaba capilara.

Folosesti placa de intins parul si ondulatorul pe par umed

Deseori, tot din lipsa de timp, se intampla sa folosesti placa de intins parul sau ondulatorul pe parul inca umed. Chiar daca el pare uscat in mare, exista inca apa neevaporata pe firele de par, iar aplicarea placii de intins parul sau a ondulatorului, ambele incinse, pe par duce la deshidratarea excesiva a parului. Mai mult, aburul care iese din parul umed cu placa sau ondulatorul poate genera si arsuri (minore, ce-i drept) la nivelul scalpului. Insa este suficient sa-ti iriti scalpul pentru a altera balanta delicata dupa care functioneaza scalpul si care sustine sanatatea firului pe par pe toata lungimea lui.

Iti prinzi parul prea strans

O coada de cal poate salva un par care nu se asaza bine, fiind la indemana oricarei femei care are parul mediu sau lung. Insa strangerea parului intr-o coada de cal prea stransa duce la ruperea firelor subtiri si exercita o mare presiune asupra radacinii, mai cu seama a celor de pe linia fruntii, din jurul urechilor si de la spate. Coada de cal purtata astfel mult timp poate duce chiar si la caderea parului.

Folosesti prea mult sampon pentru par uscat

In unele dimineti, samponul pentru par uscat este absolut necesar pentru eliminarea excesului de sebum de pe par. Dar acest produs nu trebuie folosit niciodata 2 zile la rand, cu atat mai putin mai multe zile, pentru ca substantele chimice destul de puternice din samponul pentru par uscat impiedica scalpul sa respire.

Speli parul prea des sau prea rar

Ai auzit, probabil, "din batrani", ca daca-ti speli parul prea des se "ingrasa" mai repede, insa nici sa-l speli prea rar nu e bine.  Ceea ce conteaza este tipul firului de par. Daca ai un par rar, cu fir subtire, de exemplu, in niciun caz nu e indicat sa te speli doar o data pe saptamana.

 

loading...
Share Google+ Pinterest