O banala vizita la coafor s-a transformat intr-un adevarat dezastru. Ce a patit aceasta femeie

Elizabeth Smith a fost dusa de urgenta la spital, dupa o vizita  la salonul de infrumusetare.

Ajunsa la camera de garda, tanara a fost supusa unui examen tomografic, care a indicat o leziune severa a unei artere a gatului. Medicii i-au explicat ca leziunea arteriala i-a provocat un atac cerebral!

Insa ce legatura are asta cu faptul ca clienta coaforului a primit un simplu spalat pe cap la una dintre chiuvetele salonului?!

Se pare ca fenomenul in cauza ar fi de fapt foarte cunoscut atat doctorilor cat si patronilor saloanelor de coafura, iar locul accidentului era deja poreclit Salonul Atac. Este deosebit de important ca scaunele din saloane sa poata fi inclinate la un unghi care sa permita sprijinirea gatului intr-o pozitie confortabila pe un suport special asezat pe marginea chiuvetei. In lipsa unui reazem suficient de mare cat sa sustina gatul la o inclinatie sigura, oricine poate deveni victima unui accident ca cel suferit de Elizabeth.

Mai jos relateaza povestea tinerei, care descrie cele 8 luni de recuperare necesare si educa clientii saloanelor asupra acestui pericol destul de obscur, astfel incat asemenea incidente sa nu se mai repete. Este important sa mentionam si faptul ca dispozitivul de reclinare a scaunului trebuie sa permita o ajustare in functie de inaltimea clientului/ clientei, care influenteaza de asemenea unghiul de inclinatie a gatului.

 

 

loading...
Share Google+ Pinterest