Foarte tare! Sigur nu stiai de ce ai gaica asta la camasa! Raspunsul te va uimi!

Probabil ca ai si tu acasa o camasa cu o asemenea gaica pe spate. Multe persoane cumpara astfel de piese vestimentare fara sa se intrebe care este scopul acestui accesoriu.

Prezenta acestei gaici are o explicatie destul de logica. In trecut, nu existau dessinguri asa cum exista acum. Toate hainele erau asezate in carlige si in cuiere.

Aceste gaici mici erau foarte folositoare pentru agatatul camasilor si preveneau formarea cutelor. Metodele de calcare a hainelor nu erau nici ele atat de avansate. 

Gaicile, in ciuda dimensiunii lor, au fost folosite initial de marinarii de pe coasta de Est pentru a-si agata hainele in carlige atunci cand se schimbau pe vapor.

Micul detaliu a inceput in curand sa se regaseasca si la piesele vestimentare de pe strada. Tendinta a inceput la camasile Oxford, in anii '60. Mai tarziu, au devenit parte din cultura amoroasa, seminificand interesul. 

Tinerele femei trageau de aceasta gaica de pe camasa iar aceasta se rupea. Cateodata, camasa se rupea. Barbatii care aveau partenere rupeau aceasta gaica.

In zilele noastre, accesoriul si-a pierdut importanta si semnificatia. Cu toate acestea, unii producatori de camasi il folosesc.

loading...
Share Google+ Pinterest