Adevarul despre consumul de cafea in timpul sarcinii

Exista o intreaga dezbatere pe aceasta tema. Desi studiile nu au demonstrat la modul concludent ca ingredientul activ din cafea, si anume cofeina, ii poate dauna fatului, majoritatea medicilor recomanda sa reduci consumul de cafea in lunile de sarcina.


 

Unele surse acrediteaza ideea ca 200 de mg de cafea pe zi este o doza sigura. Aceasta cantitate a fost rezultatul unui studiu publicat in Jurnalul American de Obstetrica si Ginecologie si care arata ca femeile care au consumat mai mult de 200 de mg de cafea pe zi si-au dublat riscurile de avort spontan fata de cele care nu au consumat deloc cofeina.

Ce-i drept, nu toate studiile au reusit sa arata o legatura directa intre consumul de cafea si riscul crescut de avort spontan.

Totusi, este mai bine sa previi decat sa tratezi, asa ca putina prudenta si o reducere a consumului de cofeina, indiferent ca acesta provine din cafea, ceai sau alte surse sunt mult mai indicate, decat posibilele efecte adverse.

loading...
Share Google+ Pinterest