Ai un cerc intunecat pe pielea din jurul gatului, mergi de URGENTA la medic! Iata ce inseamna

 

In ultimii zece ani, rata obezitatii a crescut simtitor. In prezent, mai mult ca oricand, se inregistreaza in randul copiilor si adolescentilor numeroase cazuri de diabet zaharat de tipul 2.

O adolescenta in varsta de 14 de ani a simtit pe pielea ei toate aceste lucruri atunci cand a observat urmatoarele modificari fiziologice:

• Ii era sete tot timpul.

• A suferit de dureri de cap si modificari ale dispozitiei.

• Nu in ultimul rand, i-a aparut pe pielea din jurul gatului un cerc de culoare inchisa.

Potrivit medicului endocrinolog pediatru Alyne Ricker de la Centrul de Diabet Joslin din Boston, „atunci cand organismul incepe sa pompeze prea multa insulina – un fenomen specific diabetului de tip 2 – receptorii din piele raspund prin producerea de pigment in exces"

Aceasta hiperpigmentare de culoare inchisa, cunoscuta sub denumirea de „Acanthosis nigricans”, poate aparea inclusiv in zona axilelor, intre picioare, intre degetele de la maini si de la picioare, pe coate si pe genunchi.

Medicii avertizeaza ca aparitia acestui cerc intunecat este un semn clar ca pancreasul nu functioneaza in mod corect. Atunci cand pancreasul nu functioneaza corespunzator, creste riscul de a dezvolta diabet zaharat de tip 2.

 

loading...
Share Google+ Pinterest