Alimente care favorizeaza si accentueaza celulita. De ce este bine sa te feresti

Apariția celulitei este legată de retenția de apă în organism. Important este să știi că anumite alimente înlesnesc acest fenomen, iar lichidele rămân prizoniere între celulele adipoase. Iată, așadar, alimentele care favorizează formarea celulitei!Alimente care favorizează și accentuează celulita: zahărul industrial

Se află peste tot: în înghețate, produsele de patiserie, biscuiți, cereale pentru micul dejun... Sau se ascunde sub denumiri de genul de zaharoză, dextroză, glucoză. Nici îndulcitorii artificiali nu sunt inofensivi, căci orice zahăr de sinteză favorizează retenția apei în țesuturi.

Alimente care favorizează și accentuează celulita: sarea

Și ea este prezentă și încă în cantități mari: în mezeluri, saramură, produse lactate, sosuri gata preparate, conserve, snacksuri. Doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății e de 4 grame - adică exact cât oferă un sendviș. Cu toate acestea, consumăm zi de zi dublul, ba chiar triplul acestei cantități.

Încearcă să renunți la sare timp de 15 zile, și, când o reintroduci în dietă, să te limitezi la cantitățile recomandate de specialiști. Și nu uita că produsele bogate în sare sunt și pline de grăsimi saturate - cât se poate de dăunătoare siluetei.

Alimente care favorizează și accentuează celulita: grăsimile saturate

Hamburgerii, pizza, cartofii prăjiți, hot-dog-ul, precum și toate alimentele vândute în regim de fast-food sunt inamicii numărul unu ai corpului, inclusiv ai pielii. Trebuie evitate și produsele din lapte integral precum margarina, frișca, smântâna sau untul.

De asemenea, femeile care își doresc un corp lipsit de celulită trebuie să evite cu orice preț prăjelile, grăsimile de tip trans, carnea roșie și salamul, cârnații, chorizo sau slănină.

Alimente care favorizează și accentuează celulita: băuturile răcoritoare

Aceste băuturi sunt extrem de dăunătoare pentru sănătatea pielii, cât și pentru sănătate, în general. Evită, așadar, băuturile carbogazoase, care conțin o cantitate enormă de zahăr, precum și așa-zisele lor versiuni light. Atunci când îți este sete, bea multă apă sau sucuri din fructe și legume proaspete.

Sursa

loading...
Share Google+ Pinterest