Alimente care te apara de raceala. Cori Gramescu iti spune ce sa mananci ca sa scapi de probleme

Este sezonul racelilor si gripelor, asa ca alimentatia este extrem de importanta in aceasta perioada. Daca incluzi fructe si legume in dieta, iti poti creste imunitatea.

Cori Gramescu, coach de lifestyle si nutritie, scrie pe blog care sunt alimentele care ne ajuta sa avem un sistem imunitar mai puternic.

"Pentru buna functionare a sistemului imunitar avem nevoie de alimente bogate in vitamina D si acizi grasi esentiali Omega 3, dar si zinc. 

Vitamina D  regleaza absorbtia calciului si a fosforului, faciliteaza raspunsul imun normal, reduce inflamatia si lupta impotriva racelilor si gripelor, dar si a bolii cardiovasculare si depresiei. Vitamina D naturala o gasim in pestele de captura de talie mica si galbenusul de oua organice.

Acizii grasi omega trei au si ei rol antiinflamator, iar zincul este un mineral esential pentru buna functionare a metabolismului celular. Alimentele care sunt surse de zinc: stridii si fructe de mare, fasole uscata, naut,  nuci caju si migdale crude. Sursele de acizi grasi polinesaturati omega 3 sunt macroul, ficatul de cod, stridiile si sardinele.

Ca sa luptam impotriva virusurilor ce cauzeaza raceala si gripa ar trebui sa consumam frecvent si regulat patrunjel, ardei grasi, citrice, fructe de padure, ghimbir, broccoli, spanac, nuci si seminte crude, pestele oceanic de captura, de  talie mica. De asemenea, adaugand in preparatele zilnice turmeric ne intarim sistemul imunitar si astfel crestem sansele de a fi sanatosi in sezonul rece.", scrie Cori pe blog.

loading...
Share Google+ Pinterest