Budinca de paine pentru masa de Craciun - reteta care are gustul copilariei

Aceasta reteta de budinca de paine are gustul copilariei. Este delicioasa si se prepara rapid, din ingrediente ieftine.

Ingrediente: Faina 60 g, miez de franzela (inmuiat in lapte si stors) 60 g, stafide 20 g, coaja de portocala zaharisita 100 g, oua 3, zahar 50 g, rom 100 ml, unt sau margarina 150 g, scortisoara pisata 1/4 lin­gurita, cuisoare pisate 2, lamaie 1/2, zahar vanilat 2 pachete, sare, ulei 20 ml, pesmet 20 g.

Mod de preparare: Ouale, zaharul, 50 ml rom si untul se freaca spuma. Se amesteca bine cu franzela faramitata marunt. Se adauga si faina, stafidele, coaja de portocala, taiata bucati mici, sarea, cuisoarele, scortisoara si zeama de lamaie. Se amesteca bine pana se omogenizeaza. Aceasta compozitie se toarna intr-o forma, unsa cu ulei si presarata cu pesmet si se fierbe la cuptor, in baie de apa, 1,5-2 ore. Se scoate din cuptor, se rastoarna pe un platou, se presara cu zahar vanilat si se stropeste cu restul de rom. Se serveste flambata.

loading...
Share Google+ Pinterest