Cauzele infertilitatii. Boli aparent banale care te pot impiedica sa devii mama

Cauzele infertilitatii sunt multiple, insa, printre cele mai frecvente, se numara cateva boli care nu pun probleme femeilor in viata de zi cu zi.

 Pe langa boli, stresul si alimentatia nesanatoasa se regasesc si ele printre cauzele infertilitatii. Asadar, daca iti doresti sa devii mamica, schimba-ti radical stilul de viata.

Cauzele infertilitatii: intoleranta la gluten

Boala celiaca (Intoleranta la gluten) duce la absorbtia deficitara a vitaminelor si mineralelor in intestin, ceea ce afecteaza calitatea celuleor reproducatoare atat in cazul femeilor, cat si al barbatilor. In plus, femeile care sufera de aceasta afectiune risca sa ajunga mai devreme la menopauza.

Cauzele infertilitatii: afectiunile tiroidiene

Printre cauzele infertilitatii feminine se numara si hiporiroidia. Aceasta afecteaza ovulatia, iar femeile cu deficit de hormoni tiroidieni au sanse mici sa ramana insarcinate. Hormonii tiroidieni sunt necesari de la fertilitate la sarcina si apoi la nastere, spun medicii.

"Tulburarile menstruale, ovulaţia haotica si afectarea masei corporale sunt premisele infertilitatii generate de dereglari tiroidiene", a declarat medicul Ioan Boleac, citat de ziarulring.ro.

Cauzele infertilitatii: boala inflamatorie pelvina

Boala inflamatorie pelvina afecteaza trompele uterine putand duce la obstructia lor.

loading...
Share Google+ Pinterest