Ce se intampla cu corpul tau atunci cand mananci porumb fiert

Porumbul poate fi preparat in multe feluri, si este bogat in fibre alimentare, care scad nivelul de colesterol, acid folic, care sprijina sanatatea vaselor sanguine, si vitamina B1, care este importanta pentru buna functionare a creierului.

 

Spre deosebire de legume, care sunt mai sanatoase atunci cand sunt consumate crude, porumbul este mai sanatos atunci cand este gatit.

Prepararea la cald a porumbului produce un tip de molecule care protejeaza organismul de efectele daunatoare ale radicalilor liberi, ceea ce transforma porumbul intr-un protector natural impotriva bolilor degenerative precum cancerul, Alzheimer, bolile de inima si bolile circulatorii.

Prelucrarea termica a porumbului activeaza moleculele antioxidante si fitomateriitele continute, potentandu-i proprietatile anti-cancerigene.

Aceasta mancare este excelenta in lupta impotriva obezitatea, si contine doar 124 de calorii. Nu are colesterol si contine niveluri foarte mici de grasimi saturate.

Iata cateva avantaje ale consumului de porumb fiert:

- Sprijina buna functionare a sistemului nervos, a muschilor si a inimii;

- Reduce riscul de boli cardiovasculare;

- Reduce absorbtia colesterolului in organism;

- Tine sub control diabetul zaharat si hipertensiunea arteriala;

- Reduce riscul de reaparitie a hemoroizilor;

- Regleaza digestia;

- Intareste oasele;

- Are efecte pozitive asupra pielii si a vederii.

Multi oameni considera ca aceasta hrana impovareaza organismul cu calorii, dar lucrurile stau exact pe dos. Desi este bogat in carbohidrati, porumbul are putine calorii, este sarac in grasimi si reprezinta o buna sursa de energie.

Porumbul are acelasi numar de calorii ca merele, dar contine cu 30% mai putine glucide. Cu alte cuvinte, porumbul este unul dintre cele mai sanatoase alimente.

Atunci cand cumperi porumb, ai in vedere urmatoarele:

- Porumbul dulce bine copt are pielite umede de culoare verde-deschis.

- Matasea trebuie sa fie ferma, inchisa la culoare si umeda.

- Ar trebui sa poti simti stiuletele apasand usor invelisul cu boabe.

Sursa

 

loading...
Share Google+ Pinterest