Ce se intampla in corpul tau atunci cand sari peste o masa

Obisnuiesti sa sari peste micul dejun sau la pranz esti prea ocupata pentru a mai lua masa? Exista mari riscuri ca in organismul tau sa aiba loc o serie de procese fiziologice. Ba mai mult, unele dintre ele iti pot pune sanatatea in pericol.

 

Este posibil sa pierzi in greutate

Unele studii realizate de cercetatorii de la Universitatea de Stat Ohio arata ca atunci cand sari peste o masa, pierzi in greutate. Dar acest lucru are loc pe termen scurt. Daca obisnuiesti sa faci asta regulat, se va acumula grasime abdomninala care este foarte periculoasa. Alte studii arata ca pierderea ar putea veni de la muschi, si ca, de fapt, atunci cand nu iei micul dejun, pranzul sau cina nu scapi de grasime.

Te poti confrunta cu deficiente nutritive

Renuntarea la o masa din cand in cand poate fi benefica, doar cu o planificare atenta. In caz contrar, risti sa te confrunti cu deficiente nutritive care pot da oboseala si alte probleme de sanatate.

Creste riscul de a dezvolta unele boli

Daca sari peste micul dejun in mod regulat, s-ar putea sa te confrunti cu unele probleme de sanatate. In urma unui studiu recent, femeile care omit sa ia micul dejun regulat au un risc mare de a dezvolta diabet de tip 2. Un alt studiu arata ca barbatii care isi încep ziua fara masa de dimineata risca sa dezvolte boli de inima.

loading...
Share Google+ Pinterest