Ceaiuri care te scapa de balonare si de durerile de stomac

Uneori nu ai nevoie de medicamente pentru a-ti calma durerile sau simptomele neplacute date de balonare.

 

Poti incerca aceste ceaiuri, in functie de afectiunea ta. Te vor calma si s-ar putea ca durerea sa dispara "ca prin minune".

Ceaiuri impotriva balonarii:

Ceaiul de menta

Ceaiul de menta contine mentol si actioneaza ca un analgezic si impotriva balonarii si gazelor intestinale. Menta relaxeaza muschii contractati pe toata lungimea tractului digestiv, eliberand presiunea.

Bolnavii diagnosticati cu reflux gastroesofagian ar trebui sa evite ceaiul de menta, deoarece menta relaxeaza si esofagul si astfel permite patrunderea acidului mai usor.

Ceaiul de melisa

Ceaiul de melisa a fost folosit inca din Evul Mediu pentru insomnie, anxietate, disconfort digestiv si lipsa poftei de mancare. Ceaiul de melisa este indicat pentru balonare si probleme cu stomacul deoarece contine uleiuri volatile care relaxează muschii stomacali si peretii intestinali si reduc durerea cauzata de acumularile de gaze.

Ceaiuri pentru indigestie

Ceaiul ”chai” contine un amestec de condimente printre care scortisoara, piper, cardamom, ghimbir, care ajuta digestia si rezolva tot felul de probleme ale stomacului. Scortisoara din ceaiul acesta ajuta in caz de gaze intestinale, indigestie, arsuri, crampe si greata. Ghimbirul ajuta digestia si reduce efectele neplacute ale stomacului deranjat, reducand in acelasi timp si senzatia de greata asociata indigestiilor si meselor grele.

loading...
Share Google+ Pinterest