Cum sa te feresti de astenia de primavara

Astenia este starea de oboseala si slabire a organismului pe care unele persoane o resimt in special la inceputul primaverii, ca urmare a eforturilor organismului de a se adapta la noile conditii.Este important ca in aceasta perioada si nu numai sa avem mai multe activitati fizice, sa ne expunem mai mult la lumina solara si sa consumam mai multe fructe si legume. Totodata, exista cateva remedii naturiste care ne ajuta sa combatem efectele asteniei de primavara.

Remedii naturiste pentru astenia de primavara: catina

Se folosesc fructele consumate ca atare sau sub forma de infuzie - se va face un decoct din 5 g de fructe la 100 de ml de apa. Se beau cate 2-3 cani pe zi, timp de o luna.

Remedii naturiste pentru astenia de primavara: cicoarea

Se folosesc radacinile, cat si planta intreaga sub forma de: suc de cicoare - 50-250 de ml de suc pe zi sau suc din frunze proaspete de cicoare, fruze proaspete de creson, frunze proaspete de laptuca, frunze proaspete de papadie, frunze proaspete de fumarita in parti egale, facute suc - se vor bea 60-120 ml suc pe zi.

Remedii naturiste pentru astenia de primavara: fenicul

Se folosesc fructele de fenicul sub forma de infuzie - 1 lingurita si jumatate de fructe la 250 ml de apa. Consuma cate 2 cani pe zi.

Sursa
 

loading...
Share Google+ Pinterest