Descoperire uluitoare: oamenii de stiinta din Amsterdam au distrus cancerul la san in 11 zile, fara chimioterapie!

Oamenii de stiinta europeni au descoperit un posibil tratament pentru cancerul la san. Se estimeaza ca una din opt femei va face cancer la san la un moment dat de-a lungul vietii.

La o conferinta dedicata cancerului la san ce a avut loc in Amsterdam, profesorul Nigel Bundred si-a prezentat descoperirile unei cercetari care si-a propus sa evalueze efectele a doua medicamente: Herceptin si Laptinib. 

Aceste medicamente sunt folosite deja in tratamentul cancerului, insa a fost pentru prima data cand au fost folosite impreuna, inainte de tratamentele conventionale, precum chimioterapia si operatia.

S-a descoperit ca aceasta combinatie distruge cancerul la san in 11 zile. Cercetarea a fost sprijinita de Cancer Research UK si scopul a fost folosirea acestor doua medicamente in lupta cu proteina HER2 care influenteaza inmultirea si dezvoltarea celulelor canceroase. 

Efectele secundare ale acestui tratament sunt pierderea parului, oboseala si ameteala.

La studiu au participat 257 de femei, toate cu HER2 prezenta in organism. Jumatate dintre ele a primit doar Herceptin, in timp ce cealalta jumatate a primit combinatia de medicamente.

11% dintre femei care au luat cele doua medicamente nu au mai prezentat celule canceroase in doua saptamani iar in 17% din cazuri tumorile au scazut dramatic.

loading...
Share Google+ Pinterest