Painea, pericol pentru sanatate. Ce se intampla in organismul tau cand mananci acest aliment

Painea este un aliment aproape nelipsit de pe masa romanilor, insa nu este atat de sanatos precum credeai. Desi au aparut o multime de alternative la paine alba, considerata cea mai putin sanatoasa, specialistii sustin ca in orice forma o consumam, organismul nostru este pus serios in pericol.

Graul integral este transformat in faina foarte fina si acest proces, cu toate ca face ca painea sa-si pastreaza nutrientii, ne determina s-o digeram foarte rapid.

Astfel, amidonul din paine ajunge rapid in tractul digestiv si intra in sange ca glucoza, provocand cresterea brusca a nivelului de zahar si producerea unei cantitati mari de insulina.

Insa, dupa acest proces, urmeaza intotdeauna o scadere la fel de rapida a nivelului de zahar, ceea ce duce la apritia senzatiei de foame la scurt timp dupa ce tocmai am mancat.

Mai mult decat atat, unele zaharuri, atunci cand interactioneaza cu proteinele din corp, pot provoca glicare la nivel celular, ceea ce duce la imbatranire, mai sustin medicii. Glicarea este un proces biochimic in care proteinele primesc o parte dintr-un zahar, ceea ce le face sa-si piarda functionalitatea. Prin glicare pot fi afectate proteine foarte importante.

In plus, daca graul a fost in prealabil tratat cu substante chimice, organismul nostru are de suferit inca o data. Solutia ar fi sa consumam paine cu moderatie si nu la fiecare masa.

loading...
Share Google+ Pinterest