Prajitura saracului, de post - Se face din patru ingrediente ieftine

Aceasta prajitura este simpla si rapida si poate fi consumata fara probleme in perioada postului. Poate inlocui cu succes orice prajitura.

Ingrediente: ½ Kg aluat de paine, 250 g zahar, 50 mL ulei, 200 g margarina.

Cum sa faci aluatul de paine

Ingrediente: 1 Kg faina, 20 g drojdie, 10 g zahar, 15 g sare, 50 mL sare.

Mod de preparare aluat de paine: Inainte de folosire faina se va cerne. Intr-un castron se va prepara in prealabil plamadeala, pentru activarea drojdiei, din 100 g faina, drojdia si zaharul inmuiate cu apa calduta, pana la consistenta unei smantani. Drojdia nu se va opari deoarece isi pierde calitatile. Plamadeala se lasa sa creasca la caldura. Dupa ce a crescut se framanta faina cu uleiul, sare si plamadeala. Se foloseste apa in asa fel incat aluatul sa fie potrivit de tare. Se lasa sa creasca la caldura. Pe masa presarata cu faina se imparte in bucati potrivite ca marime. 

Mod de preparare prajitura: Se imparte aluatul in patru. Din fiecare sfert de aluat se face o foaie de placinta de forma aproximativ dreptunghiulara ceva mai groasa ca pentru strudel. Se unge cu margarina topita si zaharul. Se ruleaza foaia cu atentie pentru a nu se rupe. Se aseaza in tava de la aragaz, unsa cu ulei. Inainte de a aseza in tava placinta se “invarte” ca un strudel. In acest fel foaia se subtie si mai mult. Dupa asezarea in tava, cele 4 bucati se ung cu putin zahar tos. Se coace la foc potrivit 40 minute. Se serveste de preferinta rece.

loading...
Share Google+ Pinterest