Reteta de ciocolata calda recomandata de Mihaela Bilic. Cum sa o prepari ca sa nu te ingrasi

Medicul nutritionist Mihaela Bilic recomanda o reteta sanatoasa de ciocolata calda, care nu ingrasa.

"Daca la capitolul placerea gustului suprematia ei este incontestabila si la capitolul nutrienti are o multime de elemente valoroase in structura, cu conditia sa fie o ciocolata de calitate, cu procent mare de cacao. Cat despre calorii, nu merita numarate, atat timp cat portia corecta e de 2-3 bucatele. Important este sa stim ca ciocolata e un aliment cu densitate calorica mare (calorii multe concentrate intr-un volum mic), dar asa sunt si oleaginoasele (nuci, alune, seminte), branzeturile, mezelurile etc. Consumul de ciocolata are beneficii reale pentru sanatate, spre deosebire de zahar care contine doar calorii goale. 

Iar daca vorbim de densitate calorica mare, care credeti ca e metoda practica prin care o putem diminua? Ei bine, ati ghicit: diluand-o cu apa! 

Din cateva bucatele de ciocolata, pe care exista riscul sa le inghitim nemestecate, putem obtine o ceasca de lichid cald cu gust de ciocolata pe care sa o savuram pe indelete timp de cateva minute. Ne intoarcem astfel la un ritual care sa necesite o mica pauza, un loc special pentru servire (nu o bei in mers) si un timp mai indelungat de degustare (fiind fierbinte esti obligat sa o sorbi cu inghitituri mici, altfel te-ai ars) Ca variante de reteta in loc de apa poate fi diluata cu lapte, pentru ca si laptele inseamna 87% apa. 

In plus fiecare este liber sa adauge ingrediente care sa o individualizeze si sa o aromatizeze in functie de preferintele personale: vanilie, scortisoara, rom, coniac, frisca, caramel sau ce combinatie simtiti ca va face bine, totul e permis! Nu mai spun ca puteti inmuia in ea, ca intr-un fondue, bucatele de fructe sau biscuiti, bezea, turta dulce, cozonac...", scrie Mihaela Bilic pe Facebook.

loading...
Share Google+ Pinterest