Substanta care pune in pericol sanatatea oamenilor. Consumatorii de sucuri, expusi la un compus chimic cancerigen

Sucurile din comert nu au fost niciodata o alegere potrivita pentru un stil de viata sanatos, insa un nou studiu arata ca riscurile asupra sanatatii consumatorilor sunt mai mari decat se credea. Chiar si in cazul persoanelor care consuma cantitati moderate de suc.
 


Un colorant artificial folosit in produsele care au culoarea caramelului - ingredient utilizat la producerea bauturilor pe baza de cola sau a ice tea-urilor – contine un compus chimic cancerigen numit „4-methylimidazol” (4-MEI).

Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului a inclus compusul chimic 4-MEI pe lista substantelor cu risc cancerigen pentru oameni. Pe baza acestor informatii, autoritatile din California au decis, in 2011, ca pe etichetele tuturor bauturilor care contin un nivel ridicat de 4-MEI sa existe un avertisment privind riscul pe care il implica substanta.

"Consumatorii de sucuri sunt expusi la o substanta cancerigena folosita de producatori exclusiv in scopuri estetice”, explica cercetatorul Keeve Nachman. „Substanta pune in pericol sanatatea publica si ridica semne de intrebare privind necesitatea utilizarii colorantului artificial in bauturile fara alcool”, a continuat cercetatorul, citat de Science Alert. 

58% dintre americanii cu varste de peste 6 ani consuma zilnic, in medie, cel putin o cutie de suc.

loading...
Share Google+ Pinterest