Uite ce poti pati daca iti trosnesti degetele

Pocnitul degetelor poate deveni un tic in timp sau pur si simplu o chestie pe care o faci atunci cand simti nevoia de o scurta pauza de la scris sau tastat. Indiferent ca o faci din placere, din obisnuinta sau sa le arati altora cat de tare iti pocnesc tie degetele, ar trebui sa stii că acest gest NU este sanatos.

 

In primul rand cercetatorii spun ca acest obicei reprezinta pur si simplu o cale de a te destresa rapid, un fel de eliberare terapeutica inconstienta. Ba chiar e un mod al nostru de a gestiona stresul. Acesta a fost totusi legat si de roaderea unghiilor. Asadar, daca te gasesti intr-o perioada stresanta sau pur si simplu ai nevoie de o scurta pauza, evita sa-ti pocnesti degetele.

Multe dintre problemele de sanatate ale mainilor par sa aiba legatura cu pocnitul degetelor. Cercetarile pe termen lung au aratat ca practicarea acestui obicei frecvent poate duce cu usurinta la reducerea fortei de prindere a mainilor. Acest lucru se poate datora intinderii constante a ligamentelor si implicit duce la slabirea acestora. Ba chiar s-au inregistrat si cazuri de leziuni minore din cauza trosnitului degetelor!

O alta problema poate fi si artrita, dar cercetarile nu au confirmat acest lucru, ramanand in continuare un mit.

loading...
Share Google+ Pinterest