Chiar daca ai impresia ca stii totul despre mancare si gatit, exista cateva lucruri esentiale pe care toata lumea ar trebui sa le cunoasca. Acestea sunt cele mai mari mituri.
10 mituri si adevaruri alimentare pe care trebuie sa le stii daca vrei sa supravietuiesti!
1. Nu ti se intampla nimic rau daca mananci alimente expirate - MIT - Data expirarii indica faptul ca dupa perioada de valabilitate, alimentul isi pierde din calitate si valorile nutritionale.
2. Nu dezgheta niciodata carnea la temperatura camerei - ADEVAR - Acest mod de decongelare face ca bacteriile din mancare sa se dublee la fiecare 20 de minute.
3. Nu este sanatos sa mananci alimente din conserve deschise - MIT - Daca sigiliul nu a fost rupt, nu este periculos. Evita insa conservele umflate si ruginite.
4. Alcoolul se evapora complet in timpul gatitului - MIT - Dupa ce se fierbe, 85% din alcool ramane in mancare. Dupa o ora de gatit incet, ramane 25%. Dupa trei ore - 5%.
5. Resturile de mancare pot fi pastrate timp de o saptamana - MIT - Nu poti pastra resturile pentru mai mult de trei zile. Pune-le in congelator.
6. Ouale nu trebuie pastrate pe usa frigiderului - ADEVAR- Ar trebui puse in cartonul original, in frigider, pentru o temperatura constanta.
7. Reumplerea sticlelor cu apa poate fi daunatoare pentru sanatate - ADEVARAT - Daca nu speli sticlele inainte, te poti imbolnavi.
8. Este bine sa lasi mancarea sa se raceasca inainte de a o pune in frigider - ADEVARAT - Mancarea calda va elibera caldura in frigider si va incalzi totul.
9. Telfonul este carcinogen - ADEVARAT si FALS - Teflonul elibereaza gaze toxice cand este incalzit la temperaturi mari, insa nu folosesti vasele la o asemenea temperatura aproape niciodata.
10. Daca adaugi ulei in paste, acestea nu se vor mai lipi - MIT - Pastele tale vor deveni alunecoase iar sosul nu se va mai lipi de ele.