10 semne care iti spun ca ai putea avea cancer fara sa stii

Semnele cancerului nu sunt intotdeauna vizibile sau evidente. De aceea, trebuie sa fii atenta la toate modificarile care au loc in corpul tau. 

1. Un nodul sub piele care pare tare la atingere - Asigura-te ca te palpezi in mod regulat, in special la sani, testicule, axila, gat, abdomen si piele. 

2. Mancarimi sau piele iritabila - Cancerul este tratat ca o bacterie de sistemul imunitar. De aceea, fluxul sanguin este ridicat in zonele in care apar tumorile, sub piele.

3. Rani care nu se vindeca - Daca o rana nu s-a vindecat dupa doua saptamani, poate fi un semn de cancer. Sistemul tau imunitar prioritizeaza vindecarea bolii, fata de rana. 

4. Umflaturi pe limba sau in gura - Mergi urgent la medic, in special daca aceste umflaturi sunt colorate. 

5. Probleme de inghitire, indigestie sau pierderea poftei de mancare - Cancerul afecteaza abilitatea naturala a corpului tau de a manca. 

6. Schimbari in programul de toaleta - Toate schimbarile care apar si dureaza mai mult de doua zile sunt un semn de ingrijorare. 

7. Schimbari la urinare - Daca observi schimbari ale fluxului de urina, schimbari ale culorii si mirosului, spuma sau sange, mergi imediat la medic. 

8. Sangerari - Sangerarile inexplicabile care nu pot fi asociate cu ciclul menstrual ar trebui verificate urgent. 

9. Schimbari ale vocii - Cancerul laringeal poate duce la schimbari are tonalitatii vocii. 

10. Tuse - Ar putea fi semn de cancer la plamani, esofag, gat sau chiar stomac, atunci cand nu este asociata cu alte boli si cand nu dispare in urma tratamentului.

loading...
Share Google+ Pinterest