6 semne ca ai un ficat toxic

Dupa piele, ficatul este al doilea cel mai mare organ din corp. Filtreaza substantele daunatoare din sange si ajuta la transformarea alimentelor in energie.

Daca ai un stil de viata agitat, esti stresata, consumi alcool si nu dorm, ficatul tau ar putea incepe sa aiba probleme.

Iata care sunt simptomele unui ficat nesanatos si toxic.

1. Icter - Pielea, unghiile si albul ochilor devin galbene. Sunt semne de toxicitate si de boala de ficat. 

2. Lipsa de energie si confuzie mentala - Ficatul toxic cauzeaza oboseala, slabiciune si lipsa de energie. In combinatie cu ameteala, diaree si pierderea apetitului, sunt primele semne ca ficatul este pe punctul de a ceda. Toxinele se acumuleaza in creier, cauzand probleme de concentrare si de somn. 

3. Lipsa poftei de mancare - Ameteala, voma si lipsa poftei de mancare au fost asociate cu un ficat toxic. Pacientii incep sa slabeasca. 

4. Un nivel ridical de colesterol si cheaguri de sange - Sunt simptome clare ale unor boli hepatice, precum ciroza sau fibroza. 

5. Sensibilitate a pielii si probleme cu pielea - Incep sa apar umflaturi sub piele, roseata si mancarimi. Atunci cand ficatul este pe punctul de a ceda, pielea capata o nuanta aurie. 

6. Umflaturi ale abdomenului si picioarelor - Atunci cand ficatul este inflamat, poate duce la acumulare de fluide in zona abdominala. 

loading...
Share Google+ Pinterest