Asa faci cea mai gustoasa placinta cu mere, ca la bunica acasa - Te vei indragosti de reteta asta

Daca ti-e dor de gustul prajiturii cu mere de la bunica de acasa, aceasta este reteta perfecta pentru tine.
 

Ingrediente: Faina 250 g, ulei 50 ml, zahar 50 g, lapte 150 ml, praf de copt 2 plicuri, zahar vanilat 2 plicuri, lamaie 1, mere 1 kg, zahar 100 g, zahar pudra 50 g.

Mod de preparare: Merele se spala, se curata de coaja si se rad. Se pun apoi intr-un vas impreuna cu zaharul, se calesc in zeama lor circa 10-15 minute, dupa care se pun la rece. Uleiul, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un vas, apoi se bat cu telul pana cand compozitia devine spumoasa. 

Se adauga praful de copt care a fost dizolvat in zeama de lamaie. Se adauga apoi faina, treptat, iar laptele se pune, la sfarsit, atat cat este nevoie ca sa formeze un aluat bine legat. O jumatate de aluat se tine o ora la rece. Din cealalta jumatate se intinde o foaie pe o planseta pudrata cu faina. 

Se aseaza intr-o tava tape­tata cu faina si se coace pe jumatate in cuptor, la foc potrivit. Apoi se scoate din cuptor, se aseaza pe deasupra umplutura de mere si se acopera cu a doua foaie de aluat. Se da tava la cuptor. Dupa ce s-a copt, se pudreaza cu zahar pudra si se taie.

loading...
Share Google+ Pinterest