Asa faci cea mai gustoasa si usoara baclava de casa - Ai nevoie de doar cateva ingrediente

Aceasta reteta de baclava de casa se va transforma in preferata familiei tale. Iata de ce trebuie sa o consumi.

Mod de preparare: Se prepara o foaie de strudel si se intinde. 

Ingrediente foaie strudel: Faina 1,3 kg, drojdie de bere 50 g, lapte 700 ml, zahar pudra 500 g, unt 180 g, oua 10, sare

Din 250 ml lapte, drojdie si o parte din faina se face o maia, ca pentru cozonac, care se lasa sa creasca la cald. Separat, se freaca, intr-un vas, untul cu 180 g zahar, adaugand, pe rand, galbenusurile, sarea, coaja de lamaie si laptele cald. Se amesteca totul cu maiaua crescuta pana se obtine o pasta fluida. Separat, se bat albusurile, se amesteca cu compozitia de mai sus si, apoi, se framanta cu faina ramasa pana se obtine un aluat omogen. Aluatul se lasa sa creasca, intr-un loc cald, acoperit cu un servet.

Dupa dospire se intinde.

Cand s-a uscat putin, se taie de marimea tavii. Nucile se macina mai mari. Se pun in tava 3 foi, unse cu unt, una peste alta, apoi nuci macinate si se repeta operatia in asa fel incat deasupra sa se termine cu foaie. Se taie in patrate sau romburi si se unge cu unt topit pe deasupra. Se da la cuptor, la foc potrivit, 1 ora. Cand este coapta bine, se scoate si se toarna peste ea siropul facut din zahar, miere, apa de flori, 1 pahar de apa si 10 picaturi de zeama de lamaie. Baclavaua se prepara cu o zi inainte de a fi servita.

loading...
Share Google+ Pinterest