Asa faci ciuperci umplute - Cel mai usor aperitiv pentru masa de Revelion

Daca vrei ca meniul de Revelion sa fie unul special, alege aceasta reteta simpla si rapida de ciuperci umplute. Iti promitem ca va fi cel mai apreciat aperitiv. 
 

Ingrediente: Ciuperci 1 kg, ceapa 1, unt 1 lingura, faina 1 lingurita, vin 1 paha­rel, bulion 1 lingura, pesmet 2 linguri, patrunjel verde, sare, piper.

Mod de preparare: Se aleg ciuperci mari, frumoase, se curata de codite, se spala si se scurg. Se aseaza intr-o cratita, se stropesc cu unt si se tin la cuptor pana incep sa se inmoaie. Coditele si ciupercile mai mici si ceapa se toaca marunt si se calesc cu o lingura de unt. Cand s-au inmuiat, se presara faina, se adauga vinul si zeama de carne sau apa. Se lasa sa fiarba. Se mai adauga bulion, sare, piper, pesmet, patrunjel tocat si se tine la foc pana cand pasta este destul de groasa. Pe fiecare ciuperca, se pune cate putina umplutura, netezind deasupra cu dosul unei lingurite inmuiata in unt. Se presara pesmet fin si se dau la cuptor circa 12 minute. Inainte de a le servi, se pune peste fiecare ciuperca o bucatica mica de unt.

loading...
Share Google+ Pinterest