Cauza surprinzatoare a aparitiei cancerului. Sigur mananci si tu asa ceva

Un studiu recent publicat in Canada a demonstrat ca din numarul total de cazuri de cnacer, 41% pot fi relationate cu stilul de viata si cu factorii de mediu. 

Conform oamenilor de stiinta, exista 24 de factori de risc: fumatul (pasiv si activ), obezitatea si greutatea in exces, lipsa activitatii fizice, dieta (un consum necorespunzator de fructe si legume, un aport necorespunzator de fibre, un exces de carne rosie si procesata, un consum ridicat de sare, un aport neadecvat de calciu si vitamina D, aclool, hormini (contraceptive orale si terapia hormonala), infectii (virsului Epstein-Barr, hepatita B, hepatita C, virusul HPV, Helicobacter pylori), poluarea, radiatiile naturale si ultraviolate, produsele de dezinfectare a apei. 

Oamenii de stiinta au descoperit ca 40,8% dintre cazurile totale de cancer pot fi atribuite celor 24 de factori, dupa cum urmeaza:

Consumul de tutun - 15,7%
Lipsa activitatii fizice - 7,2%
Greutatea corporala in exces - 4,3%.

Toti ceilalti factori au fost responsabili de mai putin de 4% dintre cazurile de cancer fiecare. 

Se pare ca o cauza a aparitiei cancerului este si un consum ridicat de zahar. Aproape 80% dintre produsele impachetate contin fructoza. 

In plus, carnea procesata este cea mai daunatoare. Alte alimente procesate comune sunt ceralele, legumele congelate si la conserva, painea, pastele, chipsurile biscutiii, mesele gata de pregatit la microunde, cafeaua, sucurile si laptele. 

Consumul zilnic de 50g de carne procesata creste riscul de cancer colorectal cu pana la 18%. Acesta este echivalentul a patru felii de bacon sau unui hot dog. 

loading...
Share Google+ Pinterest