Ce sa mananci ca sa scapi de anemie. Acestea sunt cele mai eficiente alimente

Atunci cand nu ai suficiente celule rosii de sange, se instaleaza anemia. Simptomele sunt: dificultati de respiratie, oboseala extrema, paloare, durere toracica, stare de confuzie, dureri de cap si infectii frecvente.

Pentru a scapa de anemie, poti include in dieta zilnica aceste alimente care iti amelioreaza considerabil conditia medicala.

Spanacul: aceasta populara leguma cu frunze verzi ajuta la prevenirea anemiei. Este o mare sursa de calciu, vitaminele A, B9, E si C, fier, fibre si beta-caroten. Acesta ajuta la imbunatatirea starii de sanatate generala a organismului.

Rosiile contin vitamina C si licopen. Vitamina C ajuta la absorbtia mai usoara a fierului in organism. Ele sunt, de asemenea, bogate in beta-caroten si vitamina E.

Paine intergala din cereale.  O felie de paine de cereale se spune ca contine aproximativ 6% din fierul necesar zilnic organismului. Este o buna sursa de fier non-hem si ajuta la lupta deficitului de fier din corp.

Nucile sunt o sursa buna de fier si ajuta la stimularea cu usurinta a nivelului de fier din organism. 

Mierea este un alt aliment ca sursa bogata de fier. Contine aproximativ 0,42 mg de fier in 100 de grame de miere. Mierea contine si cupru si magneziu, care ajuta la cresterea hemoglobinei.

loading...
Share Google+ Pinterest