Ce spune gura ta despre starea de sanatate - Nu ti-a spus nimeni asa ceva

Atunci cand cauti semne ca ceva ar putea fi in neregula cu tine, ar trebui sa iti examinezi si gura. Aici sunt indicii importante despre starea ta de sanatate. 
 

Dr. Sameer Patel, medic la Elleven Dental, Londra, iti spune care sunt semnele la care trebuie sa fii foarte atenta.

Dinti galbeni: Medicamente - Mai multe tipuri de medicamente au fost relationate cu albirea dintilor: tetraciclina si alte anitbiotice, precum si boli pentru tensiune.

Respiratie neplacuta: Boli de ficat - Daca ai incercat sa iti perii dintii si limba si ai o igiena dentara adecvata, insa nu scapi de respiratia proasta, poti avea probleme de stomac, indigestie sau boli de ficat. 

Ulcer si afte recurente: Cancer oral - Daca o afta nu dispare in cel mult doua saptamani, ai putea avea nevoie sa mergi la doctor. Cauta afle rosii sau cu margini albe, insotite de sangerari sau ameteala. Acestea pot fi simptome ale unui cancer oral.

Gura uscata: Diabet - Lipsa salivei suficiente este unul dintre primele simptome ale diabetului. Boala face ca vasele de sange din glandele salivare sa se ingroase si sa incetineasca procesul natural de producere a salivei. 
 

loading...
Share Google+ Pinterest