Daca iti place cremsnitul, trebuie sa incerci aceasta reteta in care foile se crema se fac in casa, iar rezultatul este delicios.
Cea mai usoara reteta de cremsnit de casa
Ingrediente:
Foile:
unt 250 g,
faina 250 g,
ou 1,
zeama de lamaie 1 lingurita,
sare 1/4 lingurita,
apa 100 ml,
zahar vanilat 4 pachete;
Crema:
Lapte 250 ml, zahar 200 g, oua 15, vanilie, unt.
Mod de preparare:
Din unt, faina, ou, zeama de lamaie, apa si sare se face un aluat frantuzesc care se desparte in doua, se intind doua foi si se coc.
Pentru crema, intr-un vas, se amesteca laptele cu 15 galbenusuri si se pun la foc mic, pana se ingroasa, dupa care se lasa sa se raceasca. Separat, se bat 15 albusuri cu 200 g de zahar si vanilie si, apoi, se amesteca bine cu compozitia fiarta si racita. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se fierbe, 30-40 minute, in bain-marie.
Intre foi se pune crema de vanilie, se taie bucati si apoi se pudreaza cu zaharul vanilat.