Cele mai bune metode prin care sa scapi de insectele din casa

De cele multe ori, gandacii isi fac "culcus" in locuinte in care gasesc resturi de mancare pe jos, zahar  imprastiat sau apa scursa in locuri greu accesibile noua.Asadar, daca vrei sa scapi de gandaci si de alte insecte iata ce trebuie sa faci:

- Matura, aspira si spala cat mai des podelele, inclusiv sub si in spatele aparatelor electrocasnice.
- Indeparteaza ambalajele de carton de care nu ai nevoie, precum si orice „depozite” de saci sau pungi alimentare de plastic. Acestea se pot transforma cu usurinta in cuiburi pentru gandaci.
- Curata si dezinfecteaza suprafetele cu otet si pastreaza produsele alimentare in recipiente inchise ermetic.
- Du gunoiul la timp si asigura-te ca galeata de gunoi este mereu acoperita cu un capac.
- Gandacii adora umezeala, asa ca asigura-te ca nu exista scurgeri de apa in reteaua de conducte a casei si repara orice robinete neetanse.

Pentru a combate invaziile de gandaci, poti folosi zatul ramas in ibric sau in filtrul de cafea, plasandu-l in exteriorul locuintei, in locurile prin care banuiesti ca ar putea intra gandacii.

Cauta cu atentie orice fel de fisuri si crapaturi la nivelul solului (temelia casei) sau, in cazul in care casa ta dispune de un vid sanitar, plaseaza zatul de cafea inclusiv in acel spatiu si in orice alt loc care ar putea constitui o cale de acces pentru aceste insecte in locuinta. Zatul va tine la distanta gandacii, impiedicandu-i sa intre in spatiile de locuit

loading...
Share Google+ Pinterest