Cum scapi de mucegaiul din casa. Sfaturi utile si simple

Mucegaiul apare adesea din cauza oscilatiilor de temperatura si poate sa afecteze sanatatea familiei tale.

 

Iata cativa pasi simpli pe care sa-i urmezi ca sa scapi definitiv de el:

1. Elimina umezeala

In primul rand, trebuie sa identifici si sa indepartezi toate sursele care determina aparitia mucegaiului. Mai exact, umezeala. Pot fi infiltratii cauzate de o izolatie necorespunzatoare sau condens provocat de alternanta cald-rece pe timp de iarna, mai ales daca ai o centrala termica pe care o opresti atunci cand nu esti acasa. De regula, incaperile predispuse sunt baia, bucataria, camara si camerele care au un perete pe coltul blocului si orientat spre nord

2. Foloseste solutii chimice

Una dintre cele mai la indemana variante pentru a elimina mucegaiul aparut in colturile camerelor sau pe tavan este reprezentata de solutiile chimice pe care le gasesti in supermarketuri. Ele indeparteaza rapid mucegaiul, insa mai degraba trateaza efectul si nicidecum nu inlatura cauza. Este si motivul pentru care, in scurt timp, mucegaiul va reveni.

3. Izoleaza termic

Pentru a reduce efectul oscilatiilor de temperatura, o solutie ar fi sa izolezi peretii la exterior cu polistiren. In felul acesta, diferenta de temperatura dintre fata exterioara a zidului si interior se reduce de la aproximativ 10 grade, la 2-3 grade.

4. Foloseste un dezumidificator

Pentru incaperile cu umiditate crescuta, o varianta ar mai fi folosirea unui dezumidificator. Acesta absoarbe umezeala din aer si il pastreaza mereu uscat.

5. Pune in functiune hota

Intrucat in bucatarie se produce cel mai adesea o cantitate mare de abur, pune in functiune hota, care va elimina aerul cu particule de apa.

Sursa

loading...
Share Google+ Pinterest