Cele sase simptome comune care pot indica un cancer la ficat. Nici nu le-ai baga in seama in mod normal

Cancerul la ficat, in special in stadiile incipiente, poate fi asimptomatic, insa exista anumite semne vizibile care ar putea sugera boala.

O sanatate precara a ficatului poate fi cauzata de consumul de prea multa grasime, ceea ce duce la ficat gras, inflamatii sau tesut bolnav cauzat de un consum ridicat de alcool pentru prea mult timp.

Unele persoane cu boli cronice de ficat sunt diagnosticate inainte ca primele semne sa apara datorita testelor medicale.

Cancerul la ficat poate fi cauzat de consumul de alcool, hepatia B sau hepatita C virala nediagnosticate, hematrocromatoza, ciroza primara biliara. 

Cauza exacta a cancerului de ficat nu este in totalitate cunoscuta, insa multe cazuri sunt asociate cu afectarea ficatului de ciroza. Se crede ca obezitatea si stilul de viata nesanatos cresc riscul acestei boli.

Simptomele cancerului la ficat includ:

- Pierdere neintentionata in greutate.

- Scaderea apetitului.

- O senzatie de satietate dupa masa, chiar daca nu ai mancat mult.

- Dureri sau umflaturi in zona abdomenului. Umflatura se numeste ascita si reprezinta o acumulare de lichid intre cele doua straturi ale peritoneului. Ascita se dezvolta atunci cand cancerul a ajuns la peritoneu. 

- Mancarimi ale pielii - Apar din cauza acumularii de toxine in piele. 

- Oboseala - Te simti mereu o obosita, oricat de mult ai dormi. 

Expertii sustin ca doar o mica parte din cazurile de cancer sunt diagnosticate in stadiul in care permit tratamentul. Multe persoane vin la medic doar cand cancerul s-a extins in tot corpul si nu mai poate fi indepartat.

loading...
Share Google+ Pinterest