RETETA DE MUCENICI. Cum faci cei mai buni mucenici moldovenesti de post. Trebuie sa faci reteta asta maine

RETETA DE MUCENICI. Mucenicii sunt nelipsiti de pe mesele romanilor in ziua Sfintilor 40 de mucenici. Cu miere si nuca, se dau de pomana pentru sufletele mortilor. 

RETETA DE MUCENICI. Pentru ca suntem in postul Pastelui, iti recomandam o delicioasa reteta de mucenici moldovenesti de post. 

RETETA DE MUCENICI. Ingrediente

700g faina
100g zahar
50g margarina
2 linguri miere
4 linguri ulei
25g drojdie
300ml apa
coaja rasa de la o lamaie si o portocala
zahar vanilat
nuca macinata
miere de albine pentru suprafata

RETETA DE MUCENICI. Pentru sirop ai nevoie de:

1 lingurita zahar
4 linguri apa

RETETA DE MUCENICI. Cum se prepara

Se pregateste siropul pentru aluat din 100g zahar, 2 linguri de miere, zahar vanilat si coaja de lamaie si portocala. Dupa ce fierbe, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Separat, se topesc margarina si uleiul si se lasa la racit.

Drojdia se dizolva in apa calduta cu o lingurita de zahar si se lasa la dospit 15 minute. Se cerne faina intr-un vas, se face o adancitura in mijloc si se adauga drojdia. Se framanta, adaugand pe rand siropul de zahar si margarina cu ulei.

Aluatul se framanta pana cand nu se mai lipeste de maini. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut. Apoi se framanta pana se scoate tot aerul din aluat. Se imparte in 14 bucati care se ruleaza in fasii lungii. Acestea se impart in jumatate si se impletesc, formand un cerc rasucit in forma de 8.

RETETA DE MUCENICI. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se pun mucenicii si se asteapta sa creasca 20 de minute. Se ung apoi cu siropul de zahar si se lasa la copt timp de 30 de minute, la foc potrivit.

Dupa ce s-au racit putin, se ung cu miere de albine si se presara nuca, scrie Adevarul.ro

loading...
Share Google+ Pinterest