Cum faci cele mai bune saratele cu chimen - Reteta din 5 ingrediente

Saratelele cu chimen sunt deja traditionale pe masa de Revelion. Pot fi servite ca aperitiv sau pot fi consumate apoi, dupa masa, ca atare.

Ingrediente: Faina 800 g, unt 400 g, oua 3, sare 20 g, chimen 25 g, lapte 50 ml.

Mod de preparare: Faina se cerne pe o planseta. Se face o gaura in mijloc si in ea se pun: sare, 2 oua, lapte, un albus si jumatate din cantitatea de chimen. Separat, pe planseta, se inmoaie untul care se adauga la celelalte ingrediente. Se amesteca toate cu faina in asa fel incat sa se obtina un aluat potri­vit de moale. Aluatul obtinut se tine circa 30 minute la frigider. Dupa aceea, din el se intinde o foaie care se taie in fasii de grosimea unui creion; acestea se aseaza pe o tava, se ung cu galbenusul ramas, apoi se taie de mari­mea dorita si se presara cu chimenul ramas. Se coc in cuptor, la foc mode­rat. Se servesc ca aperitiv.

loading...
Share Google+ Pinterest