Cum sa faci cheesecake cu morcovi - Cea mai simpla reteta pentru zilele reci de iarna

Aceasta reteta de cheesecake este saraca in grasimi. Serveste cu sos de portocale si scortisoara te vei bucura de un desert desavarsit.

Ingrediente

1 portocala
300g branza slaba cottage sau quark
1 lingura zahar vanilat
3 linguri faina integrala cu factor de crestere
1 mana de capsuni
2 oua mari
2 lingurite scortisoara
200g morcovi

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 160 de grade. Separa ouale, batand albusurile cu jumatate din zahar si un strop de suc de portocale. Intr-un alt vas, se bat galbenusurile cu restul de zahar.

Da morcovii pe razatoare si adauga-i in galbenusuri alaturi de scortisoara, coaja de portocala si faina. Adauga 250g de branza si combina. Dupa ce ai obtinut o compozitie omogena, adauga albusurile de ou in trei transe. 

Coace timp de 40-50 de minute. Dupa ce s-a gatit, lasa usa cuptorului deschisa si permite-i prajiturii sa se raceasca asa. 

Pentru sos, amesteca restul de branza cu un praf de scortisoara si o lingurita de suc de portocale. Se curata capsunile si se taie in sferturi.

Pune o lingurita de sos pe farfurie si intinde. Pune o felie de cheesecake, adauga capsunile si mai presara putina scortisoara.

loading...
Share Google+ Pinterest