De ce trebuie sa gatesti intotdeauna aceste legume inainte de consum. Sigur nu stiai asa ceva

De cate ori ai auzit ca legumele si fructele crude sunt sanatoase? Stii deja ca o portie de salata are beneficii nebanuite pentru sanatate. Insa unele alimente sunt mult mai sanatoase atunci cand sunt gatite.
 

Morcovi - Morcovii cruzi sunt deliciosi, insa proprietatile lor antioxidante se pastreaza mai bine atunci cand sunt gatiti. In plus, procesul de gatire creste continutul de beta-caroten.

Dovleceii - Antioxidantii din dovlecei se pastreaza cel mai bine in urma procesului de gatire.

Broccoli - Atunci cand este gatit, proprietatile sale ajung la capacitate maxima. Este recomandat sa fie preparat la abur.

Rosii - Contin lycopen, substanta care lupta cu cancerul si care face minuni pentru inima. Pentru a te bucura de beneficiile lycopenului, trebuie sa gatesti rosiile, nu sa le mananci crude!

loading...
Share Google+ Pinterest