De cate ori ai auzit ca legumele si fructele crude sunt sanatoase? Stii deja ca o portie de salata are beneficii nebanuite pentru sanatate. Insa unele alimente sunt mult mai sanatoase atunci cand sunt gatite.
De ce trebuie sa gatesti intotdeauna aceste legume inainte de consum. Sigur nu stiai asa ceva
Morcovi - Morcovii cruzi sunt deliciosi, insa proprietatile lor antioxidante se pastreaza mai bine atunci cand sunt gatiti. In plus, procesul de gatire creste continutul de beta-caroten.
Dovleceii - Antioxidantii din dovlecei se pastreaza cel mai bine in urma procesului de gatire.
Broccoli - Atunci cand este gatit, proprietatile sale ajung la capacitate maxima. Este recomandat sa fie preparat la abur.
Rosii - Contin lycopen, substanta care lupta cu cancerul si care face minuni pentru inima. Pentru a te bucura de beneficiile lycopenului, trebuie sa gatesti rosiile, nu sa le mananci crude!
loading...