Drob de miel dupa reteta bunicii lui Catalin Scarlatescu. Cea mai gustoasa reteta

Chef Catalin Scarlatescu a dezvaluit pe o retea de socializare care este reteta de drob de miel pe care i-o prepara bunica lui, Amalia.

Ingrediente

organele de la un miel: ficatul, rinichii, plamânii, inima;
250 grame carne de miel;
400 grame ceapa si usturoi verde;
400 grame marar si patrunjel verde;
oua batute (pentru fiecare 1 kilogram de compozitie folosesc opt oua batute);
sare, piper;
ulei de floarea soarelui;
prapure;

Mod de preparare

Organele si carnea se taie cuburi mari si se calesc in tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare si piper. Apoi le dam deoparte si le lasam la scurs. 25% din compozitie se taie cuburi, restul se toaca la masina. Ceapa si usturoiul verde se toaca marunt si se prajesc in tigaia in care am calit organele. Lasati sa se evapore toata apa din tigaie.

Mararul si patrunjelul se toaca „aproape fin”. Toate se amesteca bine. Inca putin si aceasta reteta de drob de miel va fi gata. Cum spuneam, pentru fiecare 1 kilogram de compozitie amestecati 8 oua batute omleta. Asezonati cu sare si piper dupa gust. Inveliti compozitia intr-un prapure si dati la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se serveste rece si, optional, cu mustar alaturi. 

loading...
Share Google+ Pinterest