Fursecuri Janina cu crema de bezea si rahat - Reteta ca la bunica la tara


Aceasta reteta de fursecuri are gustul copilariei. Ai nevoie d ingrediente simple si ieftine.
 

Ingrediente: 

Faina 500 g, margarina 250 g, zahar pudra 4-5 linguri, galbenusuri 2, smantana sau lapte 4-5 linguri, coaja rasa de lamaie, vanilie praf. 

Spuma: albusuri 2, zahar pudra 7-8 linguri, zeama unei jumatati de lamaie, vanilie, rahat colorat 3-4 bucati.

Mod de preparare: 

Se face un aluat din faina, care se framanta cu margarina, se adauga zaharul, galbenusurile, smantana sau laptele, coaja rasa de lamaie si un praf de vanilie. Se intinde o foaie, potrivit de groasa, care se taie cu un paharel. 

Aceste mici discuri se ung pe deasupra cu galbenusurile batute spuma cu zaharul pudra, la care se adauga zeama de lamaie si un praf de vanilie. Aceasta spuma va constitui un al doilea strat al fursecului. La mij­locul lui, se aseaza un patratel de rahat divers colorat. Se coc fara sa se ingal­beneasca albusul.

loading...
Share Google+ Pinterest