Gatesti cu folie de aluminiu? Trebuie sa stii neaparat asa ceva!

Folia de aluminiu este esentiala atunci cand faci un gratar sau mergi la un picnic. Este excelenta atunci cand coci mancare sau vrei sa o pastrezi pentru mai mult timp.

Cu toate acestea, folia de aluminiu are riscuri pentru sanatatea ta. Atunci cand vine in contact cu mancarea, se poate impregna in aceasta. Gatitul la temperaturi ridicate face ca si mai mult aluminiu sa se transfere in alimente. Expunerea la acest metal reprezinta un risc serios pentru sanatate. 

1. Efecte asupra creierului - Aluminiul are tendinta de a se acumula in creier si alte tesuturi, facandu-te sa fii mai expusa la boala Alzheimer si alte pronleme neurogenerative. Metalul are abilitatea de a reduce cresterea numarului de celule in creier.

2. Efecte asupra sistemului osos - Aluminiul concureaza cu calciul si previne remineralizarea oasoasa. Acest lucru duce la acumularea aluminiului in oase si la transportul calciului in sange. Pacientii incep sa aiba densitate osoasa scazuta si risc ridicat de atac de inima si atac cerebral.

3. Efecte asupra plamanilor - Aluminiul poate fi inhalat in cantitati mici atunci cand gatesti alimente in el, la foc deschis. Daca ajunge in acest fel in corp, este greu sa fie eliminat. 

loading...
Share Google+ Pinterest