Lucruri pe care sa nu le mai faci niciodata dupa masa! Sunt extrem de periculoase pentru sanatate!

Dupa masa, cele mai multe persoane se aseaza confortabil intr-un scaun. Insa nu ar trebui sa mai faci niciodata aceste greseli. Iata ce sa eviti.

Fumatul - Asteapta cel putin doua ore dupa masa inainte de a aprinde o tigara. Tigarile contin nicotina, substanta care "suge" oxigenul. Pentru a digera mancarea, organismul are nevoie de oxigen. Daca nu ai indeajuns de mult oxigen, corpul va incepe sa absoarba carcinogeni. In acest fel, iti cresti riscul de cancer de stomac si plamani.

Consumul de fructe - Trebuie sa consumi fructele inainte de masa. Pentru a fi digerate, au nevoie de enzime speciale iar zaharurile naturale se absorb mai greu. Daca le mananci dupa masa, iti provoaca indigestie, arsuri si aere. 

Somnul - Poate cauza discomforta si balonare. Un studiu spune ca ai mai putine sanse sa faci un atac cerebral daca mananci, astepti putin si apoi mergi la somn. 

Dus - Un dus fierbinte iti va afecta digestia in mod negativ pentru ca iti va creste fluxul sanguin catre membre, reducand fluxul sanguin catre stomac.

Ceaiul - Va interfera cu absorbtia fierului din corp. Poti face anemie, pot avea ameteli si te poti simti obosita.

loading...
Share Google+ Pinterest