NU incercati asa ceva acasa! O femeie indeparteaza o capusa cu ulei de menta! Este cea mai mare greseala!

Un clip a devenit viral pe Facebook dupa ce o femeie s-a filmat indepartand o capusa de pe corp folosind doar o picatura de ulei de menta. 
 

Clipul a adunat peste 27 de milioane de vizualizari. Se stie deja ca indepartarea rapida a capusei reduce timpul sau de hranire, scazandu-ti riscul de a face boala Lyme. 

Filmarea arata cum capusa reactioneaza la ulei si se retrage de pe brat in mai putin de 20 de secunde, intreaga, nelasand in urma parti din aparatul de hranire.

Cu toate acestea, un expert sustine ca aceasta metoda este mai mult daunatoare.

Dr Neeta Connally, profesor asistent de biologie la Western Connecticut State University, sustine ca inecarea capuselor in lichide precum uleiul de menta poate agrava situatia, ducand la raspandirea mai rapida a bolii. 

"Nu vrem sa agitam capusa pentru ca poate purta tot felul de boli. Acestea ajung prin saliva atunci cand se ataseaza de piele, asa ca nu vrem sa o agitam si mai mult, astfel incat sa saliveze si mai mult si sa transmita boala si mai repede", sustine medicul. 

Se pare ca folosirea unor substante precum alcoolul, spuma de ras, uleiurile, untul, parafina sau oja fac produc voma la capusa, facand-o sa elimine si mai multa saliva si continut stomacal in organismul uman. 

 

loading...
Share Google+ Pinterest