Nu poti sta intr-un picior mai mult de 20 de secunde? Uite ce spune asta despre creierul tau

Incearca sa stai intr-un picior timp de 20 de secunde. Daca nu reusesti, acesta ar putea fi indiciul pentru o problema serioasa de sanatate. 

Un nou studiu publicat in jurnalul "Stroke" sugereaza ca ceva este in neregula cu tine.

Oamenii de stiinta de la Center for Genomic Medicine de la Universitatea Kyoto din Japonia au rugat 1400 de persoane cu varsta medie de 67 de ani sa stea intr-un picior si sa-si tina ochii deschisi timp de 60 de secunde. Toata lumea a incercat de doua ori. Cele mai bune rezultate au fost folosite pentru analiza. Apoi, folosind tomograful, cecetatorii au scanat creierele tuturor. 

Au descoperit ca persoanele care s-au chinuit sa-si tina echilibrul timp de 20 de secunde aveau boli ale vaselor mici cerebrale, chiar daca nu aveau simptomele clasice. Aceste vase sunt relationate cu atacul cerebral, dementa si chiar cu boala Parkinson. Dintre persoanele intervievate, 15% au avut o micro sangerare in creier, 30% au avut doua astfel de leziuni, in timp 16% aveau o artera infundata in creier. In plus, persoanele care au reusit sa stea mai putin intr-un picior aveau si cele mai scazute performante mentale. 

loading...
Share Google+ Pinterest