Obiceiuri de sanatate despre care credeai ca sunt folositoare! Nu le mai face niciodata!

Cu totii avem un set de obiceiuri despre care credem ca ne ajuta sa ne mentinem sanatatea si forma fizica. Unele dintre ele sunt reale, insa unele nu ar mai trebui facute niciodata. Iata despre ce este vorba.

1. Ingerarea de tablete cu multivitamine - Consumul lor nu reduce riscul de a face anumite boli si  nu are niciun efect asupra memoriei sau abilitatii de a munci. In plus, multivitaminele ar putea avea un efect negativ asupra corpului.

2. Folosirea gelului anti-bacterian fara alcool - Gelul pentru maini te ajuta sa scapi de bacterii si germeni, insa doar daca are mai mult de 60% alcool.

3. Evitarea glutamatului monosodic - Se pare ca simtpomele neplacute provocate de aceasta substanta, ameteli si dureri de cap, apar doar daca mananci mai mult de 3 grame din cea mai pura forma a substantei. Acest lucru este putin probabil.

4. Curatarea corpului cu o dieta detox - Specialistii sustin ca organismul scapa de toxine pe cont propriu. Daca ficatul si rinichii nu mai functioneaza bine, mergi urgent la medic.

5. Consumul de produse organice - In foarte multe tari nu exista reglementari in ceea ce priveste produsele organice, asa ca multe dintre cele care contin etichetele "eco" si "bio" nu sunt reale. 

6. Refuzul de a folosi cuptorul cu microunde - Cuptorul cu microunde distruge substante folositoare din mancare, insa acest lucru se intampla si daca incalzesti alimentele la cuptor sau pe aragaz.

7. Consumul de produse sarace in grasimi - In multe din aceste produse, grasimea a fost compensata de un continut ridicat de zahar.

loading...
Share Google+ Pinterest